villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Tapetsering

Publicerad 2017-03-18 20:52:00 i Allmänt,

När man på ett husbygge kommer till tapetsering, då borde väl ändå inflytt vara nära förestående?
 
Nåja, några veckor är det allt kvar. Vi har t ex inget kök ännu. Men mycket har ändå hänt senaste veckan som gör oss påminda om ett slutresultat. 
 
Klinker i finentrén. Vi var lite för snåla när vi beställde kaklet. Det fattas ca 8 plattor. Fler är beställda nu. Tur att just dessa plattor inte är så känsliga för om det är samma bränning eller ej.
 
Träklinker i badrummet nere och i relaxen.
 
Den blir fin vår murspis. Murarna skulle ha gjort det sista härom dagen, men tyvärr var en av de svarta stenskivorna fel i utskärningen - så nu får vi vänta ytterligare på att få den helt färdig.
 
Ett sovrum som nu är färdiglistat och väntar på tapetsering.
 
Vardagsrummet uppe är också så gott som färdiglistat.
 
När Sofie var i Chile för en väldans massa år sedan köpte hon en tavla som var målad på en inramad kakelplatta. Vi har tagit bort ramen och låtit den bli en del av kakelväggen i badrummet nere.
 
All takpanel i hela huset är på plats nu och hela huset är väggspacklat.
 
Nu när golvet är lagt i hallen är det klart för att montera trappa. Den står och väntar färdig hos Smålands trapp- och snickerifabrik i Ukna.
 
Kakel och klinker klart även i tvättstuga och groventré.
 
Och som inläggets rubrik antydde - tapetseringen är nu påbörjad i ett av sovrummen på övervåningen. Stort tack till Karolin och Fredrik för att ni visade oss hur det går till att tapetsera.
 
Några slutresultatsbilder från tapetseringen. Helt ok, för att vara första gången som vi tapetserar. Jag har iofs tapetserat någon gång tidigare (för väldigt länge sedan), men för Sofie var det premiär. Hon visade sig vara en naturbegåvning.
 
Snart ska garderobsdörrarna monteras också. 
 
Fönstret som ska sitta i det runda hålet är snart färdig"renoverat".

Entré

Publicerad 2017-03-07 20:19:00 i Allmänt,

Idag hade Tommy och Robert klätt in vår entré med panel. Ser fram emot när den riktiga dörren kommer på plats. Det blir ganska mycket panel och bröstpanel i de "allmänna" utrymmena i huset. Snyggt - och skönt, för då slipper vi en hel del spackling och tapetsering.
 

Tripp trapp trapp

Publicerad 2017-03-05 17:26:00 i Allmänt,

Förra veckan åkte vi till Ukna och besökte Christoffer på Smålands trapp och snickerifabrik. Så kul att vi hittade hans företag. Där har vi hittat ytterligare en hantverkare som brinner för sitt hantverk.

Christoffer visar och förklarar för Ulf hur trappen kommer att byggas ihop.
 

Trappen kommer att levereras i tre delar. Christoffer transporterar den till Skorven och sedan monteras den av Tommy och Robban.

Stegen är av ek som har torkat i 15 år!
Ledstången är len som sammet.
 

Christoffer har sagt att han tycker trappen ofta är husets hjärta. Jag är beredd att hålla med honom. Tillsammans med den murade spisen ger trappen riktig karaktär åt huset.

Frontespisen har försetts med pärlspont. Till vänster ligger 99 kvm nyinburen takpanel som Ulf och min systerdotter Mikaela var och hämtade hos välsorterade Anders Trä AB i Loftahammar i lördags. Många omlastningar blev det: Pålastning på släp hos Anders Trä, avlastning från släp och ombordlastning på svåger Magnus båt, avlastning från båten och pålsastning på en vagn som vi kopplade efter "mulen" och till sist avlastning från mulen och lägga det på plats i huset. Vi fick köra tre gånger med mulen för den orkar inte så tunga lass upp på berget där huset är beläget. Mitt i allt detta upptäckte vi en ko som precis kalvat ett stycke bort från den sista etappen. Tack Mikaela och Magnus för all hjälp denna dag! 
 
Helgen avslutades med snöoväder och vi åkte in till Loftahammar för att visa vårt hus där för ett mycket trevligt par från Linköping.

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela