villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Uppstart

Publicerad 2016-02-06 12:19:46 i Allmänt,

Bygglovet i hamn och nu gäller det att få ihop alla entreprenörerna vid ett tillfälle så att vi kan förklara vad det är vi vill att de ska vara med och bygga åt oss. Vi har bestämt datum till 3/3 och alla har tackat ja utom den plattsätare som vi hade tänkt oss. Plattsättaren har tyvärr inte tid med oss så nu får vi försöka hitta någon annan. Efter det mötet kan vi ha tekniskt samråd med kommunen. Så som vi tänker oss det hela är det dags att gjuta grunden i april och bygga en liten bakväg till tomten när grävmaskinen ändå är ute. 
 
Även om det är långt fram i tiden så tänker jag mest på vad vi ska ha för golv i huset. Tapeter är vi redan rätt så klara med. Det kommer att bli mycket Boråstapeter och klassiker. Linné blir det i olika färgställningar i alla sovrummen uppe. Så enkelspåriga är vi :-)
 
 
Men golv, vad ska vi ha för golv? Uppe blir det säkert furugolv (med undantag av badrummet där det blir klinker) men där nere? Klinker blir det ju i alla fall i köket, finentrén, groventrén, tvättstugan, badrummet, relaxrummet och bastun. Men själva vardagsrummet, där hade vi tänkt oss trägolv. Men nu har jag börjat fundera en hel del på klinker som ser ut som trä. Om man lägger det i halvförband så ser det ju ut precis som trä men man får klinkersens alla fördelar (lättstädat och värmeledande). Ja, det tål att tänkas på. 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela