villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Bygglovet är klart!

Publicerad 2016-01-24 20:39:36 i Allmänt,

I onsdags var vårt ärende uppe i Byggnadsnämnden i Västervik och nämnden godkände vårt bygglov. Vi förstår nog inte riktigt vilken tur vi har haft att de godkände även vårt komplementhus trots att huset är mycket högre än vad detaljplanen anger. Men det visar ju på att det finns kloka människor i nämnden som bryr sig om kulturmiljön i skärgården och det är glädjande. 
 
Det här fotot är taget med hjälp av drönare. Vi står fyra personer mitt på vår tomt och tittar upp mot himlen. 
 
 
På andra sidan ekarna och 105 meter bort ligger havet. Om vi har tur kan kanske grannarna (min syster och svåger) tänka sig att gallra lite bland ekarna. 
 
 
I vänstra hörnet ligger Björkö gård där min syster och svåger bor. Den gården har varit i familjens ägo sedan 1686. Vi firar alltså 330 års jubileum i år och det vore kul att få sätta ett avtryck på Björkö genom att bygga ett vackert hus. På fotot leker Karl-Erik mitt i det som kommer att bli vardagsrummet.
 
Vågar vi verkligen omsätta våra planer? Det är ett galet projekt.
Hls
Sofie

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela