villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Borra hål

Publicerad 2016-11-27 20:22:00 i Allmänt,

Helgen som gått har ägnats åt en jaktlunch, två jaktmiddagar, byggstädning och 86 borrhål. Vi borrade hål för vattenledningar fram till radiatorerna på övervåningen. Det är en överenskommelse som vi har med vår VVS-firma (Gamleby Mekaniska) för att få ner priset lite - att vi borrar dessa hål. Det som tog mest tid var nog byggstädningen efter allt borrande (bra där Sofie) samt att flytta runt på alla byggolvskivor för att komma åt att borra på rätt ställen.
 
Utvändigt har det inte hänt så mycket sedan förra inlägget - om man inte tittar väldigt noga på främre delen av frontespisen som nu nästan är helt klar. Det är bara fodring av trekantsfönstret kvar där.
 
Det stora fönster-/altandörrspartiet vid matplatsen är fodrat och klart på utsidan, så snickarna tog bort skyddsplasten för fönstren. Det blir nog en trevlig matplats. 
 
Frontespisen från insidan. Här har vi ännu inte någon klar idé över hur vi vill möblera. Det får vi se när det blir klart.
 
Några av alla 86 hål som jag borrade i helgen. I genom dessa ska det gå vattenledningsrör till radiatorerna.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela