villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Varmt på golvet

Publicerad 2016-06-22 21:30:16 i Allmänt,

Gamleby mek är nästan färdiga med slingorna till golvvärmen. De har jobbat på bra i värmen. Idag var det riktig hetta på tomten berättade Erik (en av syskonen som äger Gamleby mek). Jag gissar att det blir lika hett på golvet i vårt framtida hus. 


Magnus har börjat förbereda vår väg som ska gå ner bakom huset till sjön.





Det finns en del sten i marken..


Fotot är taget där ingången till groventrén kommer att bli.


Backen ner på framsidan av huset. Magnus gör ett hästjobb. 


Tomten framifrån in mot ön.


Även på komplementhuset händer det grejer. 


Här har Magnus grävt igen en del av avloppet ner mot reningsverket.






Det blir väldigt bra när Magnus gräver ner avloppet. Det kommer att bli som en liten platå just där. Blir fint i trädgården. Eller, det skulle kunna bli bra om Ulf och jag skulle vara intresserade av trädgårdsarbete.. Synd att det inte märks alls att Ulfs morfar var stadsträdgårdsmästare i Arvika i många år. Ulf kunde ju ha ärvt lite ljusgröna fingrar åtminstone. Men jag vet i alla fall att vi ska ha en kastanj, syrénbuskar, kaprifol, löjtnantshjärtan och lejongap i trädgården. Någon gång i framtiden :-)

Kommentarer

Postat av: KARRO

Publicerad 2016-06-23 22:58:15

Oj,vad mycket det har hänt sen jag tittade "in" sist. Vilket spännande projekt! Längtar tills det är färdigt och vi kan komma till er och basta! Kram!

Svar: Här händer det grejer! Kul när det händer lite varje dag. Hösten 2017 då bastar vi varannan lördag hos er och varannan hos oss :-) kram
Sofie Alvarsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela