villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Exteriören i princip klar.

Publicerad 2017-02-05 00:00:00 i Allmänt,

Nu när skorstenarna har kommit på plats på taket så är huset i princip klart utvändigt. Det är lite småfix med plåt runt skorstenarna, ett stuprör som ska göras om, balkonggolv och -räcken, en entrédörr och någon knutbräda.. Sedan är huset klart på utsidan. Ett lager målning ska ju till också så klart. Och en altan.. Nåväl, vi ser ljuset i tunneln hur som helst vad gäller huvudbyggnaden utvändigt. Sen ska det ju resas ett komplementhus också..
 
Invändigt blir vägg efter vägg klar så det är riktigt kul att vi äntligen är i det skedet att vissa delar blir klara. Men det är ganska mycket kvar ändå invändigt. Plattsättaren har inte börjat ännu och alla innertak är kvar att sätta upp, liksom golv på nedervån. Nåväl - fint blir det och det känns verkligen som ett kvalitetsbygge. 
 
Framför huset står, förutom allt byggskräp som vi måste se till att få bort från ön snart, fyra pallar med kakel och klinker. Detta bar vi in i huset idag. Ett rejält träningspass.
 
Husets östra sida.
 
Husets nordvästra sida. Vi ser fram emot att balkongen kommer på plats.
 
Murningen invändigt nästan klar. Lite detaljfinnish och puts på så är det klart.
 
Tittut. Vi har sparat ett gammalt runt fönster som vi har fått av Sofies pappa. Det tänkte vi sätta ovanför trappan.
 

Kommentarer

Postat av: Hans Börjeson

Publicerad 2017-02-06 16:30:37

Hej Ulf och Sofi,
Jag följer er blogg regelbundet, men har in te så mycket att kommentera, man blir mest bara avundsjuk!
Det var roligt att se lite detaljer från köket med kupan över järnspis och öppna spisen samt kakelugnen - verkligen mysigt! När det gäller detta arrangemang så har jag en fråga och kanske en liten varning. Jag har ett liknande arrangemang i min stuga på Björkö och där är det så illa att jag kan inte elda i både köksspisen och öppna spisen samtidigt. Då tar öppna spisen över och det ryker in rejält från köksspisen. Var för sig går det hur bra som helst. Har försökt att åtgärda problemet i efterhand men har inte lyckats. problemet beror av vilken typ av spjäll som sitter i den öppna spisen. Mitt spjäll har bara två lägen, helt stängt eller helt öppet och det duger inte det skulle ha varit ett som går att reglera kontinuerligt över hela skalan ett s.k. skjutspjäll. Ni och muraren har kanske tänkt på detta och det är inget jag kan se på fotot. Har man kostat på sig en sådan lyx så vill man ju också att det skall fungera!! Snyggt och trevligt är det i vilket fall som helst.
Hälsningar
Hans

Svar: Hej Hans, tack för din kommentar! Tyvärr valde murarna en spjällucka istället för det skjutspjäll som de också hade med sig. Varför vet jag inte. Å andra sidan så har vi separata rökkanaler för varje eldningsenhet, så järnspis och den öppna brasan är anslutna till var sin rökkanal. Hoppas att du snart kommer till Björkö - för det är inte vår före "Börjeman" har kommit. Hälsn Ulf & Sofie
Sofie Alvarsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela