villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Detaljer

Publicerad 2017-01-21 08:43:47 i Allmänt,

Att få till rätt trapp är känsliga grejer. Vi har ju valt att anlita Smålandstrappen. Ett lokalt företag som ägs av Kristoffer. Han har specialiserat sig på trappor och jobbat med det i 14 år. I torsdagsmorse mötte jag upp Kristoffer i Skorven för att åka ut till Björkö. Det kändes tryggast att låta Kristoffer mäta på plats.

Mörkt i båten på morgonen
Du har anlänt till din destination

Min svåger hämtade snickarna, Tommy och Robert, och Kristoffer och mig. Fortfarande isränna ut till ön. Den båtresa som vanligtvis tar 5 minuter tar istället 25 minuter.

Väl på plats i huset mätte Kristoffer.

Många funderingar blir det
Mäta mäta mäta

Jag passade på att gå upp på övervåningen och titta på rumsindelningen. Det var för mörkt så jag kunde inte fota överallt men det ser ruskigt bra ut.

Stora rummet uppe blir grymt bra
Här kommer soffan att stå. Bakom väggen blir Alvars rum. Till höger i smucken blir en murstock.

Kristoffer ska nu rita upp trappen och sedan ska vi åka till fabriken och titta på olika exempel på färgsättning osv. Leveranstiden blir sedan 7-8 veckor. Spännande!

På måndag kommer murarna. Det blir också kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela