villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Vi är inne del II

Publicerad 2017-06-12 08:40:00 i Allmänt,

Vad finns kvar att visa på nedre botten tro? Jo, vårt sovrum. Där saknas bara skjutdörrsgarderoberna. Och rullgardiner. Provisoriskt har vi ett lakan som vi kan hänga för på natten. Det behövs för det blir ljust tidigt just nu. 

Samma möbler som tidigare men ny tapet och nya lampor på sängborden.
 

Sedan har vi badrummet, relaxen, bastun, tvättstugan och groventrén nere. Bastun saknar lavar att sitta på och aggregatet är ännu inte på plats. Men vi har världens finaste handtag till bastudörren som Hans Börjesson har gjort av Björköek. 

Det ser ut som om handtagen svävar :-)
Några fyrar (Pater Noster, Marstrand och Vinga, Göreborg) har kommit upp på väggarna i relaxen.
 

Skriv inläggstext 

Glad Stig Lindbergtapet i tvättstugan.
 

Sedan går vi upp för trappen. Den underbara trappen från Småland trapp och snickerifabrik. Funderar du på att köpa trapp? Kontakta Kristoffer på det företaget så får ni en underbar gåvänlig och vacker trapp. 

Ek och furu i en härlig kombination.
Handledarna är lena som sammet.
Fönster mellan trapphus och Karl-Eriks rum.
Salning och foder från Småland trapp och snickerifabrik.
 

Sovrummen är i stort klara. Garderoberna saknar handtag och sänglampor, gardiner och rullgardiner ska upp. 

Rosrummet.
Kombinerat sovrum och kontor.
 

Vårt badrum uppe är ett kapitel för sig. När Elina såg det färdigt sa hon: - Det känns som badrummet i ett hemskt gammalt slott. Perfekt, då blev det rätt tänkte jag :-)

I skåpet döljer sig tvättnedkastet.
Gjutjärnsbadkar a lá 130 kg.
Spegeln är så hög så den får inte plats på ett foto :-)
 

Det var det mesta. Kanske kommer vi att göra något inlägg då och då men som ni har märkt har frekvensen av inlägg minskat ju mer färdigt huset har blivit. Vi har komplementhuset kvar att färdigställa. Men vi har enligt bygglovet fyra år på oss att göra det klart. 

Gäststuga/förråd.
 

Hoppas ni har haft nöje av att följa vårt bygge. Ni hittar oss på Instagram med ännu fler foton. Där heter jag Filosofiealvarsson. Ulf heter ulfkullin. 


Ha det fint!
Hls
Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela