villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Vi är inne!

Publicerad 2017-06-12 08:13:06 i Allmänt,

Efter mer än två år av planering, ändring av detaljplan, rita ritningar osv osv bor vi nu i vårt hus. Vi fick flytta in 26/5. Känslan är märklig. Att gå omkring i något som vi i så många timmar har stirrat på på ritning, det känns konstigt. Men härligt naturligtvis. 

Västra sidan in mot ön.
Norra sidan.
Östra sidan.
Flaggstången fick vi i inflyttningspresent. Och uppsättningen också! Så tacksam för båda delarna.

Invändigt finns fortfarande en hel del att göra. Sätta upp garderober, kvistlacka, måla, tapetsera och måla iigen. Precis när vi hade flyttat in ville jag att allt skulle bli klart på sekunden men nu tycker jag det är skönt att kunna pyssla lite då och då. 

I köket är det mesta klart.
Sagolikt ljus i skymningen.
Bänken har blivit en favoritplats för alla i familjen.
Lugn kväll vid bardisken.
Mysig fika med barnen.

Köket är mest klart på nedervåningen. Här älskar vi att vara. Alla saker har ännu inte hittat sin plats men det kommer nog. Skafferiet har fått sina hyllor så där kan vi ställa in många saker. 

Många hyllor och mycket plats.

I vardagsrummet nere behöver den öppna spisen få på sig primer innan vi målar den vit och svärtar luckorna och järnspisen. Vi måste också tapetsera väggarna vid kakelugnen med tunn väv. Sedan ska väggarna där målas med samma blå kulör som i korridoren som förbinder köket med badrumoch tvättstuga. 

Underbara syrener som doftade ljuvligt.
Vår kakelugn väntar på färg på väggarna.
Koskinn från Liljestad Gård.

Bäst att jag delar upp detta inlägg så att inte allt försvinner vid uppladdning. 

Hls
Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela