villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Kakel och klinker

Publicerad 2016-12-04 22:55:20 i Allmänt,

Att ha tidspress när man beställer kakel och klinker till ett nytt hus är inte särskilt bra. Inte bra alls. Särskilt inte när man inte har gjort sin hemläxa innan och räknat ut hur många kvadratmeter man verkligen behöver beställa.

I onsdags möttes Ulf och jag upp i Norrköping klockan fyra för att beställa kakel och klinker. Vi skulle till Bauhaus och hamnade på Krauta. Vi hade lovat mina föräldrar (som var barnvakt) att vara tillbaka i Loftahammar till halv åtta.

Vi bestämde oss relativt fort för hur badrummet uppe ska se ut. På väggarna blir det träklinker och på golvet ett blått mönster. I duschen små grå plattor för att få till fallet.

Badrummet uppe är lite speciellt eftersom taket är 3,30 m som högst i ena delen och 1,50 m som lägst under snedtaket vid tvättnedkastet.

Badkar är en historia för sig. Jag har alltid velat ha ett gjutjärnsbadkar på tassar. Nu har jag chansen.

Hoppas ni fick en uppfattning om hur rummet kommer att bli. Just det, målet är en kristallkrona i taket ovanför badkaret. Väggavskiljare mellan duschen och toaletten blir glasbetong. Antingen genomskinlig eller brun.

Det var badrummet uppe det. I finentrén nere blir det en tegelversion.

Tegelgolvet kommer att möta en mörk granitliknande platta. Den kommer att ligga i hallen och i korridoren mellan köket och badrummet.

I badrummet nere blir det vita vanliga plattor på väggen. Träklinker på golvet och vitgråa små plattor i duschen. Träklinkersen kommer att fortsätta ut i relaxen och i bastun kommer det att bli samma små plattor som i duschen. Väggavskiljare mellan duschen och toaletten blir även här glasbetong. Även väggen mellan relaxen och duschen blir glasbetong och en tunn bastudörr. Detta för att få till så mycket naturligt ljus som möjligt eftersom badrummet i sig saknar fönster.

Så långt allt väl och två timmar senare. Ulf börjar bli grön i ansiktet och febrig. Försäljaren gör alla möjliga fel med beställningen och lyckas inte få igenom beställningen i köpsystemet. Han tillkallar butikschefen och för honom tar det fyrtio minuter att reda upp ordern. Vid det laget är både Ulf och jag något lagom stressade eftersom vi vet att vi inte kommer att komma hem vid den tid som vi lovat. Kvart i sju kom vi ut ur butiken med en känsla att det där inte gick helt bra. Och efter att vi idag suttit ner i lugn och ro (nåja, så lugnt det kan vara när fem barn i ålder 4-10 år lekte runt oss) så konstaterade vi att det fattas ca 30 kvm golvklinker. Jaha, då får det bli en sväng till vår lokala bygghandel här i Loftahammar och hitta på något..

I övrigt hade Ulf 40 graders feber på fredagseftermiddagen och han sov i ungefär 18 timmar. Därför blev det inte utresa till ön förrän på lördagen. Men att byggstäda i huset blev det inget eftersom Ulf fortfarande var dålig. Vi hann dock med det vi skulle idag. Nästa helg är vi i Krakow och hälsar på min systerdotter Rebecka som är Erasmusstudent där. Ska bli kul. Både Ulf och jag har varit i staden tidigare men vi ser fram emot att sova, äta och dricka gott och att umgås med Rebecka och hennes pojkvän Andreas.

God natt!
Hls Sofie

Kommentarer

Postat av: Karolin

Publicerad 2016-12-05 21:52:28

Oj, 30 m2 det är ju ganska mycket 😊. Hoppas nu beställningen blev rätt så ni får hem det ni vill ha. Hoppas ni är pigga och krya nu och ni får det toppen hos Becka och Andreas, hälsa till dem. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela