villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Tapetsering

Publicerad 2017-03-18 20:52:00 i Allmänt,

När man på ett husbygge kommer till tapetsering, då borde väl ändå inflytt vara nära förestående?
 
Nåja, några veckor är det allt kvar. Vi har t ex inget kök ännu. Men mycket har ändå hänt senaste veckan som gör oss påminda om ett slutresultat. 
 
Klinker i finentrén. Vi var lite för snåla när vi beställde kaklet. Det fattas ca 8 plattor. Fler är beställda nu. Tur att just dessa plattor inte är så känsliga för om det är samma bränning eller ej.
 
Träklinker i badrummet nere och i relaxen.
 
Den blir fin vår murspis. Murarna skulle ha gjort det sista härom dagen, men tyvärr var en av de svarta stenskivorna fel i utskärningen - så nu får vi vänta ytterligare på att få den helt färdig.
 
Ett sovrum som nu är färdiglistat och väntar på tapetsering.
 
Vardagsrummet uppe är också så gott som färdiglistat.
 
När Sofie var i Chile för en väldans massa år sedan köpte hon en tavla som var målad på en inramad kakelplatta. Vi har tagit bort ramen och låtit den bli en del av kakelväggen i badrummet nere.
 
All takpanel i hela huset är på plats nu och hela huset är väggspacklat.
 
Nu när golvet är lagt i hallen är det klart för att montera trappa. Den står och väntar färdig hos Smålands trapp- och snickerifabrik i Ukna.
 
Kakel och klinker klart även i tvättstuga och groventré.
 
Och som inläggets rubrik antydde - tapetseringen är nu påbörjad i ett av sovrummen på övervåningen. Stort tack till Karolin och Fredrik för att ni visade oss hur det går till att tapetsera.
 
Några slutresultatsbilder från tapetseringen. Helt ok, för att vara första gången som vi tapetserar. Jag har iofs tapetserat någon gång tidigare (för väldigt länge sedan), men för Sofie var det premiär. Hon visade sig vara en naturbegåvning.
 
Snart ska garderobsdörrarna monteras också. 
 
Fönstret som ska sitta i det runda hålet är snart färdig"renoverat".

Kommentarer

Postat av: Pia

Publicerad 2017-03-18 23:33:08

Jisses så himla fint det blir!!!!!! Den Chilenska kakelplattan är ju verkligen pricken över i:et!!
Lycka till med resten......
önskar VästerviksPia

Svar: Tack Pia! Vi är än så länge väldigt nöjda :-)
Sofie Alvarsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela