villakullevilla.blogg.se

Vi bygger nytt permanenthus i Tjust skärgård. Helt galet projekt men vem har sagt att allt ska vara enkelt? Vår familj består av Ulf och Sofie som båda arbetar på fastlandet inom skolans fantastiska värld. Sedan har vi Ulfs dotter Elina (-06) som bor hos oss minst varannan helg och grabbarna Alvar (-09) och Karl-Erik (-13). Välkommen att följa vår resa!

Tripp trapp trapp

Publicerad 2017-03-05 17:26:00 i Allmänt,

Förra veckan åkte vi till Ukna och besökte Christoffer på Smålands trapp och snickerifabrik. Så kul att vi hittade hans företag. Där har vi hittat ytterligare en hantverkare som brinner för sitt hantverk.

Christoffer visar och förklarar för Ulf hur trappen kommer att byggas ihop.
 

Trappen kommer att levereras i tre delar. Christoffer transporterar den till Skorven och sedan monteras den av Tommy och Robban.

Stegen är av ek som har torkat i 15 år!
Ledstången är len som sammet.
 

Christoffer har sagt att han tycker trappen ofta är husets hjärta. Jag är beredd att hålla med honom. Tillsammans med den murade spisen ger trappen riktig karaktär åt huset.

Frontespisen har försetts med pärlspont. Till vänster ligger 99 kvm nyinburen takpanel som Ulf och min systerdotter Mikaela var och hämtade hos välsorterade Anders Trä AB i Loftahammar i lördags. Många omlastningar blev det: Pålastning på släp hos Anders Trä, avlastning från släp och ombordlastning på svåger Magnus båt, avlastning från båten och pålsastning på en vagn som vi kopplade efter "mulen" och till sist avlastning från mulen och lägga det på plats i huset. Vi fick köra tre gånger med mulen för den orkar inte så tunga lass upp på berget där huset är beläget. Mitt i allt detta upptäckte vi en ko som precis kalvat ett stycke bort från den sista etappen. Tack Mikaela och Magnus för all hjälp denna dag! 
 
Helgen avslutades med snöoväder och vi åkte in till Loftahammar för att visa vårt hus där för ett mycket trevligt par från Linköping.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela